dijous, 7 de novembre del 2019

La Coral Jova al concurs de Cocentaina

La Coral Jove del conservatori de Sant Cugat, dirigida per Raimon Romaní, es presenta aquest cap de setmana al Certamen Coral de Cocentaina.


El pròxim 9 de novembre a les 19:00h i com a cloenda de la Fira se celebrarà la 39 edició del certamen Coral Fira de Tots Sants. L’esdeveniment que tindrà lloc al Centre Cultural El Teular està patrocinat per l'Ajuntament de Cocentaina, la Generalitat Valenciana i la Diputació d'Alacant, compta amb la col·laboració de la Seu Universitària de Cocentaina de la Universitat d'Alacant, Unión Alcoyana Seguros, Antecuir, Textisol entre altres empreses, sense oblidar la gran aportació del comerç local i comarcal.
El certamen està organitzat per l'Associació Certamen Coral Fira de Tots Sants integrada per membres del Cor de Cambra Discantus. La 39 edició del Certamen Coral és la tercera edició del cicle quadriennal que culminarà en el V PREMI FIRACOR el novembre del 2020. L'organització del Certamen Coral ha encarregat la realització del cartell a Raúl Belda Jover, que també és coordinador de l’esdeveniment. Dins de la difusió de la música coral escrita en valencià que l'organització del certamen realitza, l'obra obligada per a aquesta edició ha sigut encarregada al compositor i director Josep Robert Sellés i Camps. L’obra obligada titulada “MARETA, MARETA” està composta a partir de la cançó popular valenciana amb el mateix títol. Amb aquesta obra, l’organització i el compositor reten homenatge a la celebració del “V CENTENARI DEL MIRACLE DE LA MARE DE DÉU 1520-2020” que Cocentaina celebra en honor a la seua Patrona la “MARE DE DÉU DEL MIRACLE”.
El Certamen Coral donarà la recaptació de la taquilla al Projecte de Caritat del V Centenari del Miracle de la Mare de Déu, coordinat per Càritas Cocentaina i la PIA Unió.
L’esdeveniment que estarà conduït pel periodista i locutor Gabriel Pascual, concorreran la “CORAL JOVE DEL CONSERVATORI DE SANT CUGAT, BARCELONA”, el “CORO DIATESSARON DE MOLINA DEL SEGURA, MURCIA” i el “GRUPO VOCAL AMITIÉ DE LANGREO, ASTURIAS” que optaran pels següents premis:
•    1r Premi dotat amb 3000€, a més a més el cor guardonat amb el primer premi concorrerà en el V PREMI FIRACOR el 2020.
•    2on Premi dotat amb 1800€
•    3r Premi dotat amb 1200€
•    Premi del públic dotat amb 600€.
Tots ells seran avaluats per una jurat amb una llarga trajectòria i experiència dintre del món coral. El jurat estarà format per:
•   JOSEP ROBERT SELLÉS I CAMPS, director artístic del CCFTS i director del Cor de Cambra Discantus i de l’agrupació vocal Eduardo Torres d’Albaida. Autor de l’obra obligada.
•    ANA LUISA CHOVA RODRÍGUEZ, Catedràtica de Cant del Conservatori Superior de Música de València.
•    DAVID COLADO CORONAS, director del Certamen de Habaneras de Candás (Asturias), i de la Banda Municipal de Oviedo.
•    JORDI BLANCH TORDERA, director assistent del Cor de la Generalitat Valenciana.
•    NURIA FERNÁNDEZ HERRANZ , professora de Direcció de Cors al Conservatori Superior de Castilla-La Mancha, és directora artística i fundadora de vokalars.
•    Actuarà com a secretari del jurat MARCOS VILAPLANA CALBO, subdirector i cap de corda del Cor de Cambra Discantus.
Actuarà com a grup convidat i fora de concurs el grup de Sons de Mar, duet de nova creació format per Carmen Botella, veu i Juanba Gimeno, guitarra; dos músics de llarga trajectòria professional. El grup versiona peces musicals tradicionals, especialment harmonitzacions corals, del nostre Mediterrani.
L'organització del Certamen disposarà d’un servei de reserves d'entrades a la web www.certamencoralfiratotssants.com i venda a la Casa de la Joventut de Cocentaina.
Atesa la finalitat última del certamen i que no és una altra que la difusió de la música i coral, l'organització ha disposat la celebració d'una sèrie d'activitats col·laterals que pretenen potenciar l'objectiu exposat. En aquest sentit el passat mes de maig el Certamen Coral va organitzar un Recital Líric, oferit per alumnes del professor de cant Raúl Belda i acompanyats al piano pel mestre Enrique Calabuig, al Centre Social Real Blanc de Cocentaina dintre de les activitats de la Setmana Cultural de les Persones Majors de Cocentaina. Així mateix per al 8 de novembre a les 22:00 hores a la Casa de la Joventut de Cocentaina s’ha programat la celebració d’un Taller Coral impartit per Nuria Fernández, titulada superior en Direcció de Cors i Pedagogia de la Direcció en la Savaria Egyetemi Központ (Hongria). El Taller Coral serà de lliure assistència amb el requisit d'emplenar la inscripció que es pot trobar en la web del Certamen Coral.


http://www.tv-a.es/presentat-el-certamen-coral-lesdeveniment-de-cloenda-de-la-fira-de-tots-sants-a-cocentaina/