dilluns, 2 d’octubre del 2017

Inauguració del curs acadèmic 2017-2018

Divendres passat va tenir lloc la inauguració del curs acadèmic del Conservatori i de l'Escola de música. A les 17:30 es va programar un espectacle de petit format dedicat als més petits i a les 19:30 una conferència sobre neuromúsica i educació.



L'espectacle "L'habitació de les joguines" és un conte musical creat per Marina Rodríguez Brià, que també n'és la intèrpret, basat en l'imaginari infantil de l'Àlbum per a la joventut de Txaikovski. El compositor i el seu nebot de sis anys, en Vladimir, són a l’habitació de les joguines on hi ha també el piano. Junts recorden contes i hi posen música. Un viatge sobre la catifa màgica els portarà a diferents països d'Europa on podran sentir les seves músiques, fins arribar a la casa natal de Mozart. Allí, una nina també vol sentir el clavecí que tocava el petit compositor. 


Unes 160 persones, majoritàriament nens i nenes, van omplir l'Aula polivalent del conservatori.








A la segona sessió, dedicada als adults, el director del centre, Roger Roca, va fer el discurs de benvinguda als nous alumnes i va recordar l'alumnat que aquest passat curs han finalitzat els seus estudis al nostre centre. També va fer un homenatge d'acomiadament a la professora Montserrat Massó que acaba de jubilar-se després de quasi quaranta anys a l'escola de música.


Roger Roca
Montserrat Massó


Mar, Enric i Laia
Jordi Jauset


Tres alumnes de clarinet van interpretar una peça per donar pas a la conferència.
La conferència va tractar sobre Neuromúsica i educació. Jordi Jauset, músic i doctorat en comunicació, ha dedicat molt temps de la seva vida a l'estudi de la neurociència cognitiva i ha publicat diversos llibres sobre la música i el cervell. En la seva exposició va mostrar, citant fonts d'estudis científics, la influència que té la música en l'activitat neuronal i en les possibilitats que la música ofereix per millorar el rendiment, la memòria, el comportament, els dèficits intel·lectuals, etc. La conclusió és que la música hauria de ser una matèria obligatòria dins del sistema educatiu perquè només té avantatges en el desenvolupament personal i social.



L'acte es va tancar amb una interpretació de flauta de bec i piano a càrrec de Martina Solivelles i Sílvia Rosell.

Sílvia Rosell i Martina Solivelles