dissabte, 31 d’octubre del 2020

La Coral Jove del Conservatori premiada a la FCEC

La Coral Jove del Conservatori de Sant Cugat a resultat guanyadora en la categoria de música Sacra/Polifònica en el 1r Concurs Virtual de Vídeos Corals Confinats convocat per la Federació d'Entitats Corals de Catalunya (FCEC).

L'enregistrament es va realitzar durant el confinament el passat mes d'abril. Raimon Romaní és el director de la coral.

El premi consisteix en un concert presencial al Petit Palau el desembre de 2020 (o en una data posterior que sigui possible) per celebrar el Dia mundial del Cant Coral. 

Enhorabona!

Acta del jurat




dijous, 29 d’octubre del 2020

Divendres 30 festiu


Demà divendres 30 d'octubre, l'Escola de Música i Conservatori 

romandrà tancada per ser dia festiu de lliure disposició als centres 

educatius de Sant Cugat, segons el calendari general de curs.


Recital de Joan Ramon Company













Ahir dimecres, a les vuit del vespre, el professor Joan Ramon Company va oferir un breu recital de piano a l'Aula Magna. dirigit a alumnes i professors del centre. El programa va consistir en una selecció d'obres de diferents estils, des del segle XVIII al segle XX. Va tocar fragments de Bach, Beethoven, Liszt, Debussy, Rachmaninoff i Villa-Lobos.

Company va mostrar un pianisme d'alt nivell tècnic i expressiu. És posseïdor d'un so potent i modulat i d'un virtuosisme adequat a les exigències del repertori.


dimecres, 28 d’octubre del 2020

Actualització COVID-19

Divendres passat hi va haver dos alumnes i una professora que van donar positiu. Tots els contactes han fet una PCR de cribratge. 

Hi ha 12 alumnes en quarantena per contactes fora de l'escola de música.








dimarts, 27 d’octubre del 2020

Magnífic recital de graduació













El passat divendres, 16 d'octubre, vam poder gaudir del primer concert d'alumnes en viu  des de l'inici de la pandèmia el mes de març. Va ser el concert de graduació d'alumnes de piano que van finalitzar els seus estudis de Grau professional al nostre conservatori. Sis joves, deixebles de la Mònica Pons, la Lourdes Pérez-Molina i del Joan Josep Gutiérrez van actuar amb excel·lent qualitat musical davant d'un públic que, respectuós i atent, omplia completament l'aforament permès de l'Aula Magna. El concert va començar amb un retard de més de 20 minuts degut a les mesures de control d'entrada, però tothom va entendre la situació excepcional en què, lamentablement, ens trobem. Abans de la música, el director del centre, Roger Roca, va dirigir unes paraules al públic per remarcar la importància que té un acte com aquest en què joves intèrprets han estudiat al nostre centre i han arribat al final amb l'adquisició un nivell musical que els permetrà seguir amb una professió o viure la música com un acompanyament de les seves vides.

Va obrir el concert l'Albert Mañosa, que va interpretar el Preludi i fuga en si menor, BWV 869, del primer volum del Clave ben temperat de J.S: Bach. La seva versió va ser impressionant per l'impecable control del so i de la polifonia i per la seva construcció i expressivitat. A això, s'hi afegeix la gran dificultat que té memoritzar una obra tan llarga i complexa. A continuació, les germanes Júlia i Martina Albero van interpretar la Fantasia en fa menor, Op. 103, de Franz Schubert. Es tracta d'una de les obres cabdals del repertori romàntic per a piano a quatre mans i ho van fer amb gran compenetració, equilibri i sentit musical. L'Ada Munté ens va oferir la Rapsòdia en si menor, Op. 79, n. 1 de Brahms, una obra important del compositor alemany que va resoldre amb resolució, claredat, energia. Eric Sastre va tocar dues obres. El Nocturn Op. 72 n. 1 de Chopin va permetre escoltar el cantó més sensible i delicat de intèrpret. La plus que lente de Debussy ens va portar a la nostàlgia i la nonchalance dels inicis del segle XX a Paris, on la moda del vals lent va seduir al seu autor a ironitzar amb el títol "d'encara més lent". Per finalitzar, Gerard Abad va tocar l'Allegro de concert d'Enric Granados, una peça molt adequada per acabar un recital amb l'excitació del virtuosisme brillant. Va tocar amb velocitat, apassionament i rauxa.

Un recital, en definitiva, que ens fa recuperar la confiança en la nostra feina i en les noves generacions que continuen pel camí de la millora, de la innovació i també de l'evolució de la cultura clàssica. 

En acabar el concert, els intèrprets van ser molt aplaudits i se'ls va fer entrega d'un petit obsequi com a record.

Moltes felicitats!

Actuació d'Albert Mañosa

Actuació d'Eric Sastre

Actuació de Gerard Abad


Cinc segons sense mascareta per la foto: Ada Munté, Júlia Albero, Martina Albero, Gerard Abad, Albert Mañosa i Eric Sastre.





divendres, 16 d’octubre del 2020

COMPRAR UN PIANO, PREGUNTES FREQÜENTS

A l'inici del curs, l'alumnat de piano i el seu entorn familiar es troben amb la necessitat de tenir un instrument a casa per l'estudi diari. En aquest article enllaçat responem moltes de les preguntes que tothom es fa per trobar el més adequat a les seves circumstàncies. En qualsevol cas, el professorat sempre està a la vostra disposició per aconsellar-vos.






dijous, 15 d’octubre del 2020

CONCERT DE GRADUACIÓ D'ALUMNES DE PIANO

El divendres 16 d'octubre, a dos quarts de vuit del vespre, tindrà lloc a l'Aula Magna un recital de graduació dels alumnes de piano que el curs 19-20 van acabar els seus estudis de Grau professional al nostre conservatori.

L'entrada és lliure però, per complir els protocols de la pandèmia, cal fer una reserva prèvia a través del correu a8040643@xtec.cat




dimarts, 13 d’octubre del 2020

Visita a la Mostra Clementi i Beethoven


El departament de piano va organitzar el passat dissabte 26 de setembre una visita al Museu de la Música a Barcelona.
Més de 20 alumnes de grau professional van gaudir de l'exposició sobre Muzio Clementi i Ludwig van Beethoven.
Durant més de 90 minuts el professor Joan Josep Gutiérrez ens va endinsar en la vida d'aquests dos grans músics, els quals van tenir un gran paper en la història, la música i el desenvolupament del piano.
L'activitat ha aportat molts coneixements als nostres alumnes.