dijous, 17 de maig del 2018

Mostra de composició

Ahir dimecres es va celebrar el concert de la Mostra de composició de Grau professional, dins del cicle 60' a Victòria. Vàrem sentir composicions dels alumnes basades en danses del renaixement. A banda del bon nivell de qualitat de les obres, cal destacar també que les interpretacions van córrer a càrrec dels propis compositors i compositores i d'alguns dels seus companys i companyes.
La Mostra de composició es va instaurar al nostre centre a mitjans dels anys 90 i ha estat una de les nostres activitats distingides que no ha cessat de celebrar-se fins a l'actualitat. 
De forma molt breu, la importància de la composició es pot valorar especialment en tres àmbits: social, tècnic i artístic. D'una banda és una activitat social que fomenta la col·laboració entre l'alumnat, ja que sovint demana compartir les interpretacions o simplement la crítica mútua. Per altra, la manipulació del material musical és la millor manera de comprendre el significat de la música perquè obliga a resoldre els elements tècnics que la conformen i porta a la pràctica tot allò que s'estudia a les classes de llenguatge o d'harmonia. Finalment, la composició requereix prendre decisions de caràcter creatiu i expressiu per poder comunicar-los als altres. 
Tot plegat fa que la Mostra de composició sigui quelcom més important que una simple exhibició musical.

J.J.G.