dijous, 16 de març del 2017

Exalumnes del conservatori al OFFLiceu

Irina Prieto i Lucas Peire, antics alumnes de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels, participaran demà divendres al OFF Liceu, Diàlegs musicals que organitza aquesta entitat al seu Foyer.
Prieto i Peire van formar part de la generació que va reivindicar la creació del conservatori i van acabar els seus estudis en el nostre centre abans que aquest fet s'acabés de resoldre. van cursar estudis superiors a l'ESMUC i actualment són professionals compositors i artistes pluridisciplinaris. 

Guinovart, Lucas Peire i Irina Prieto al segon 'OFF Liceu' del Foyer

Barcelona, 13 de març de 2017. El Gran Teatre del Liceu celebra divendres 17 de març a les 20h la segona vetllada de l’Off Liceu – Diàlegs musicals, una iniciativa que neix amb la intenció de sacsejar i donar veu a la creació musical arribada d’arreu del país i amb un ampli ventall estilístic. 9 compositors, 9 veus i 9 estils que reactiven el Foyer per donar cabuda a una programació complementària i alternativa a la cartellera principal del Liceu.
El 17 de març l’obrirà la jove compositora Irina Prieto Botella (Barcelona), que presentarà de la mà d’Eulàlia Fantova (mezzo), José María Martínez (clarinet) i Àlex Rodríguez (cello) Migration, una peça sobre el procés de digitalització de la informació, i Terre des hommes, projecte creat amb l’artista plàstica Mathilde Cameirao; el relleu l’agafarà un dels noms imprescindibles de la música contemporània catalana, Albert Guinovart (Barcelona), que torna al Liceu per presentar la seva peça TÀNIT. Cinc cançons de desig juntament amb la soprano Marta Mathéu; i per acabar el programa Lucas Peire (Sant Cugat), artista polifacètic català, s’acompanyarà de les veus de Fantova i de Néstor Pindado (baríton), i també els instruments de Martínez i Rodríguez, per acostar-nos la seva Oda a un llibertí. La presentació serà a càrrec d’Albert Galceran, periodista especialista en clàssica.
Off Liceu – Diàlegs musicals arriba per fer un pas més enllà del format de concert tradicional i facilitar l’acostament entre els autors, els intèrprets i el públic. Una forma d’incentivar el diàleg entre aquestes tres parts i trencar esquemes relacionats amb la música contemporània. La darrera sessió tindrà com a protagonistes els compositors Marc Parrot, Joan Magrané i Jordi Domènech (21 d’abril).