dissabte, 1 d’octubre de 2016

ACTE D'INAUGURACIÓ DEL CURS 2016-2017

El passat divendres 30 de setembre va tenir lloc a la Sala polivalent la inauguració acadèmica del curs 2016-2017 de l'Escola de Música Victòria dels Àngels i Conservatori de Sant Cugat.
En aquesta ocasió es va relacionar el contingut de l'acte amb el centenari de la mort d'Enric Granados i el cent-cinquanta aniversari del seu naixement, que es commemoren enguany i l'any vinent respectivament.

La sessió es va obrir amb la interpretació de la suite número 1 per a violoncel de J. S. Bach en versió per a marimba, a càrrec del nou professor de percussió de l'escola, David Cadafalch.
A continuació, el director de l'escola, Roger Roca, va donar la benvinguda als assistents i va ressaltar al importància del projecte educatiu del conservatori com a mitjà formador, no només de professionals, sinó també de persones que amb aquests estudis tenen la possibilitat d'adquirir més cultura i un millor creixement personal. Va citar els noms de tots els nous alumnes que aquest any s'han incorporat al conservatori.
Emili Brugalla va presentar l'any Granados fent una petita síntesi biogràfica del compositor i destacant la singularitat que Sant Cugat és una de les tres ciutats a Catalunya que han previst organitzar actes dedicats a aquest gran músic català. Va remarcar la importància que aquesta organització es promogui des d'un centre educatiu, com és el nostre conservatori, pel fet que les activitats no queden només com una mostra sinó que s'integren en l'àmbit del projecte educatiu que té continuïtat.
Una taula rodona, formada per la soprano Ofèlia Sala i els pianistes Albert Atenelle i Francisco Poyato, moderada pel professor de l'escola Xavier Blanch, va debatre sobre "L'ensenyament integral" des de la perspectiva personal de cada un dels seus components. Així, van destacar la importància del model educatiu del mestratge, la tradició mestre-deixeble, que té la particularitat d'anar més enllà que una simple transferència de coneixement.
Per finalitzar, amb l'acompanyament al piano de Francisco Poyato, van actuar alumnes que la setmana passada havien assistit a la Masterclass de cant que va oferir al nostre conservatori la cantant Ofelia Sala. Georgina Ansaldo, David Gómez, Sara Bañeras i Andrea Agustín, van interpretar una selecció de cançons d'Enric Granados.
Acabat l'acte, que es va prolongar una mica més del previst, es va oferir un petit refrigeri als assistents.


David Cadafalch, marimba
Roger Roca, director del centre
Emili Brugalla
Xavier Blanc i Albert Giménez
Ofelia Sala i Francisco Poyato
Georgina Ansaldo
Sara Bañeras
David Gómez
Andrea Agustín
La sala polivalent durant l'acte