dissabte, 28 de maig de 2016

Sant Cugat és la nova seu del Curs Internacional de Direcció d'Orquestra Ros Marbà

El mestre Ros Marbà / Foto: EFESant Cugat acollirà la 10a edició del Curs Internacional de Direcció d'Orquestra Ros Marbà del 18 al 30 de juliol. La ciutat reemplaça així l'Hospitalet de Llobregat que va reprendre la cita l'any passat, després d'una etapa inicial a Igualada, amb l'ambició de repetir els anys propers. S'espera que una vintena de músics d'arreu del món participaran al curs que imparteix el mestre Ros Marbà i que consta de dues setmanes de classes, la primera teòrica, i la segona de pràctiques amb l'Orquestra Simfònica Sant Cugat (OSSC).


Les classes teòriques i pràctiques s'impartiran a l'Escola de Música Municipal i Conservatori Victòria dels Àngels. Durant la primera setmana, els alumnes analitzaran amb Marbà les obres del repertori proposat pel mestre. A la segona, tindran lloc les pràctiques amb l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat i l'Orquestra de Cambra de Granollers.

A banda de la cessió d'espais, l'Ajuntament també becarà un dels alumnes del Conservatori perquè pugui participar al curs amb Ros Marbà. La inscripció costa 1.200 euros pels alumnes 'actius' i la meitat pels alumnes 'oients'. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha justificat el suport del municipi com una 'estratègia de ciutat' amb l'objectiu 'd’incrementar la cultura musical de Sant Cugat a tots els nivells', des de la formació base fins a l'excel·lència.

El mestre Antoni Ros Marbà s'ha mostrat entusiasmat amb la nova etapa del curs que dirigeix i ha confiat també que es pugui mantenir a Sant Cugat molts anys.

Els protagonistes del conveni, que s'ha signat aquest divendres, volen que la seu de Sant Cugat tingui continuïtat en els propers anys, per bé que l’acord se circumscriu de moment a aquesta edició. El pressupost de l’esdeveniment és de 50.000 euros, una quantitat 'assumible i assequible' pels signants, ha apuntat Conesa.

Font:  Cugat.cat.  Ampliar notícia  A la foto: Laura Fernández, organització; Josep Borràs, Director general de la Fundació ESMUC; Elena Mora, Presidenta de la Fundació Victòria del Àngels; Jordi Pardo, director general de la Fundació Pau Casals; el mestre Antoni Ros Marbà,la Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat; Joan Oller, director general del Palau de la Música; Maria Serrat, Directora general Conservatori Superior del Liceu; Flora Puntos, Presidenta de la Fundació Musica Simfònica i de Cambra; Josep Ferré, director de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat; Carmela Fortuny, Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Sant Cugat; Carles Miró, director del Patronat d’Educació de l’Ajuntament de Sant Cugat.