dimecres, 22 de juliol de 2015

Intercanvi coral amb Mallorca

Dos alumnes de l'escola ens expliquen les seves vivències de l'intercanvi  de les corals infantils de l'EMMVA i Ireneu Segarra de Palma de Mallorca
Sant Cugat (1-2-3 de Maig): 
ANADA DE L’INTERCANVI

El dia 1 de Maig vam anar a l'aeroport a buscar els nens que arribaven de Mallorca.

Estàvem molt nerviosos, perquè no sabíem com eren, ni com cantaven, però havien de cantar bé, eren els Roda-sons, la coral de l’Escola de Música Ireneu Segarra! Quan vam veure’ls arribar, quins nervis per conèixer-nos...

Vam anar cadascú amb el seu acollit a les nostres cases, on menjarem un bon esmorzar per recuperar forces abans d'assajar. Després ens vam retrobar tots a l’Escola de Música Victòria dels Àngels de Sant Cugat i vam estar assajant durant tot el matí. I després de tot l'esforç, la recompensa va ser gran, gaudirem d'unes hores junts, on a més a més d'un intercanvi de veus hi va haver un intercanvi de paraules, el mallorquí no és ben igual que el català!

El dia següent, ens vàrem despertar aviat per tornar a assajar, perquè a la nit faríem el concert tan esperat. En arribar l'hora, ens dirigirem al concert, que al final va ser un gran èxit! Després sopàrem tots junts, que tothom hi va col·laborar.

I per desgràcia, la nit arribava a la seva fi, havíem disfrutat al màxim tot el dia. Però l’endemà, amb molta pena, els mallorquins varen tornar a Mallorca. Però no estàvem del tot tristos, perquè tres setmanes després ens tornaríem a veure. Aquest cop, allà a Mallorca.

Mallorca (29-30-31 de Maig): TORNADA DE L’INTERCANVI

I per fi arriba el dia que nosaltres anem a Mallorca, és el 29 de Maig.

El ritme de feina va ser diferent, no hi havien tants assaigs, però hi havien més concerts. El primer dels concerts va ser al carrer, era també el primer cop que cantàvem al carrer, i que ens escoltaven gent que no coneixíem...

A part de cantar al carrer, vàrem assajar al matí i al vespre i vam cantar en una església de Palma de Mallorca. Va ser un èxit total.

Però va acabar, i tots anàrem a descansar a les cases d'acollida. El dia següent, dia de retornar a casa, encara quedava temps per fer una de les activitats més fantàstiques de totes, anar a la platja, les platges de Mallorca són magnífiques...

Però això s’acaba... Arribava el moment final.....tornar a Sant Cugat.....

Bufff, quins dies més fantàstics hem viscut. Com a través de la coral, hem viscut dies meravellosos... Com uneix la música i com es pot aprendre de la música...

Gràcies a les directores de la coral per tenir aquesta genial idea... Gràcies Maia i gràcies Elisabet (directores de la coral de Sant Cugat) i com no a la Antònia (directora de la coral de Mallorca).

Pau Camacho Serna (cantaire de la coral, 12 anys)


INTERCANVI DE CORALS: SANT CUGAT – MALLORCA
Aquest any 2015, la coral infantil de l’Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels de Sant Cugat del Vallès, hem tingut l’oportunitat de fer un intercanvi de corals amb la coral Ireneu Segarra de Palma de Mallorca.
Els dies 1, 2 i 3 de maig van venir 35 cantaires de Mallorca i es van repartir entre les nostres cases. Com que eren més persones que nosaltres, en alguna casa hi van anar 2 o 3 cantaires.
El divendres, quan van arribar, després de tornar de l’aeroport, cadascú va fer la seva durant molta estona i després ens vam trobar a l’escola per assajar i dinar plegats. Després de dinar, ja tothom va anar amb les famílies. Molts de nosaltres, vam acabar fent un gelat pel Monestir.
Dissabte també vam assajar, al vespre vam fer un concert a l’Escola de Música i al final hi va haver un sopar amb menjar que havien portat les famílies. El concert va ser molt bonic i a totes les famílies els hi va semblar molt emotiu.
Per mala sort va arribar el diumenge, l’hora d’acomiadar-nos i portar-los a l’aeroport. Vam cantar una o dues cançons de comiat i ells van pujar a l’avió per marxar. Estàvem una mica tristos però pensant que ens tornaríem a veure molt aviat.
Els dies 29, 30 i 31 de maig, vam anar nosaltres cap a Mallorca. Allà, tot va ser més o menys semblant. Vam passejar pels voltants de la Catedral de Mallorca i alguns vam fer un gelat abans d’anar cap a les cases dels nostres amics. L’endemà, vam assajar i després vam cantar al carrer per aconseguir diners per pagar el lloguer del’església, a on al vespre fèiem el concert, que igual que el de Sant Cugat va agradar molt.
El diumenge el vam aprofitar per anar a banyar-nos a la platja, i és que un viatge a Mallorca, no s’entén sense visitar alguna de les seves meravelloses cales.
Després de dinar tots junts a la platja, una dutxa ràpida, recollida de maletes i cap a l’aeroport un altre cop. Aquesta vegada el comiat va ser més trist perquè de moment no hi ha previst un altre concert de les dues corals juntes, i tothom va plorar molt.
Jo, personalment, crec que fer un intercanvi de corals, ens fa fer amics, ens ajuda a oblidar les preocupacions, podem descobrir món sense tenir els pares a sobre i moltes coses més, fent una activitat que a tots ens agrada molt: cantar!
És una experiència inoblidable que m’encantaria repetir ben aviat.

Judit Serra Cheto (cantaire de la coral, 11 anys)