dilluns, 20 d’octubre de 2014

4a Trobada de violes de Catalunya

El proper dissabte 25 d 'octubre, tindrà lloc al nostre centre la 4a Trobada de violes de Catalunya. Es tracta d'una activitat anual que será el primer cop que es celebra a la nostra escola a Sant Cugat.

Consisteix en una reunió d 'alumnes i professors de viola d'un total d'entre 15 o 18 escoles i conservatoris de música de pràcticament tot Catalunya. El treball es fa en un sol dia, matí i tarda. Des de fa unes setmanes s'estan preparant les obres a interpretar al concert, que està previst per a les 18:00 hores a la Sala Polivalent del conservatori. Són adaptacions de peces clàssiques i populars, en format de duos, trios i quartets, sempre de violes, però per ser tocades en grups de nombre variable. És a dir, cada veu la toquen vàries persones .

L'experiència, ja des de la seva primera edició fa uns quants anys, té el nom de “Viu la Viola”, i la seva finalitat és reunir el que es pot dir una certa multitud d'intèrprets d'aquest instrument que acostuma a ser força minoritari.

Les edats dels nens i nenes que vindran aquest dia están entre els 7 i els 14 anys, és a dir des d'Iniciació fins a 2on curs de grau professional. Es preveu la participació de més de 70 violistes.