dijous, 20 de març del 2014

El futur dels ensenyaments musicals a Catalunya

L'Associació de Conservatoris de Catalunya organitza una taula rodona sobre el futur dels ensenyaments musicals  a Catalunya.




Aquest és el comunicat:

En nom de  l’Associació de Conservatoris de Catalunya, i La Fundació Conservatori del Liceu, m’adreço a vosaltres  per convidar-vos  el proper 30 de març, al Conservatori Superior del Liceu, ( C/ Nou de la Rambla, 88 ) de Barcelona, a les 12h del migdia a la Jornada sobre “ Quin futur té la música a Catalunya ?” .
En aquesta jornada comptarem amb la presència d’experts europeus, membres de l’Associació Europea de Conservatoris, els quals ens explicaran l’organització de la base dels ensenyaments musicals en els diferents països de la Unió Europea.
Dins de la mateixa jornada, hem convidat als representants dels diferents grups parlamentaris del nostre Parlament, a una Taula Rodona sobre el Futur dels ensenyaments musicals  a Catalunya, doncs amb la nova llei LA LOMCE  s’elimina l’obligatorietat de cursar Educació Artística en l’Educació primària i Música en l’Educació secundària, fet que pot ocasionar que un alumne/a finalitzi la seva escolarització obligatòria sense haver estudiat la matèria de música . En aquesta situació, l’Educació Musical en LA LOMCE és una opció que depèn de les Administracions Educatives Autonòmiques o dels propis centres educatius.
Preocupats per aquesta situació, voldríem saber l’opinió dels grups parlamentaris de la Comissió d’Ensenyaments i Universitats del Parlament .
Prestigioses investigacions educatives conclouen que els estudiants que segueixen estudis de formació musical tenen millors resultats acadèmics. Així mateix, l’educació musical és considerada base fonamental de la Competència cultural i artístic, una de les vuit competències establertes en la Recomanació de 18 de desembre de 2006 del Parlament Europeu i del Consell ( 2006/962/CE ). La UNESCO subratlla, des de 1999, l’efectivitat pedagògica de les matèries artístiques i de l’ús del pensament creatiu en la resolució de problemes. També, des del punt de vista de la neurociència i l’activitat emocional, res influeix tant en el cervell com la música, segons Stephan Koelsch ( 2011 ).
Us enviem adjunt l’horari i desenvolupament de la jornada i esperem poder comptar amb la teva presència, us podeu inscriure a la Jornada al següent enllaç: https://docs.google.com/forms/d/1fhaF1Nykfux8SwQiKGhkUiC9VjKbsbbk7cAHOsXqj6I/viewform
El dia clourà amb un concert, a les 5h, a l’Auditori del Conservatori del Liceu,  on actuaran els guanyadors de la fase autonòmica del Grau professional del Concurs Intercentros i els Conjunts de Metalls dels Conservatoris , dirigits per Manel Valdivieso

Salutacions cordials
 -
Víctor Santapau
Secretari
Associació de Conservatoris de Catalunya