dimarts, 18 de febrer de 2014

L'OBC al Teatre-Auditori

El proper divendres dia 21 de febrer a les 21:00 hores, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) sota la direcció del Mestre Antoni Ros Marbà i el pianista Josep Colom oferiran un interessantíssim concert al Teatre-Auditori amb el següent programa:


Impressions camperoles, de Joaquim Serra
Concert per a piano per a la mà esquerra i orquestra, de Maurice Ravel
Simfonia núm. 3 “Escocesa”, de Felix Mendelssohn

 

L’OBC i l’Escocesa de Mendelssohn


Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya


La Simfonia Escocesa deu el seu títol a un viatge del compositor a Escòcia el 1829. Hi havia anat a descansar després dels seus reeixits concerts a Londres, on ja era considerat un gran compositor. Colpit pel paisatge, la intenció d’escriure una simfonia se li va imposar ràpidament. No obstant això, no va acabar la partitura fins tretze anys després, en un llarguíssim procés de reflexió que converteix la peça en la seva obra més personal. Tanmateix, la font d’inspiració de l’obra no és tant el folklore d’Escòcia com els seus paisatges, i especialment les seves ruïnes i els seus castells 


El Concert per a piano per a la mà esquerra en Re major és una de les obres més interpretades de Ravel, en part per la seva curiosa gènesi: la peça fou escrita entre 1929 i 1930 com a encàrrec del pianista Paul Wittgenstein, que havia perdut la mà dreta en combat a la Primera Guerra Mundial. Inspirada en els estudis per a mà esquerra de Saint-Saëns, la peça salva les limitacions tècniques amb un doll d’imaginació que la converteix en una obra mestra.

Teatre-Auditori de Sant Cugat
Divendres 21 de febrer . 21:00 hCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada