dissabte, 23 de novembre del 2013

Èxit del concert de Santa Cecília

El concert de Santa Cecília celebrat aquest divendres ha estat un èxit pel que fa a l'assistència de públic i a la qualitat de les interpretacions. Entre el nombrós públic, hi han assistit el regidor de cultura Sr. Xavier Escura, en representació de l'ajuntament de Sant Cugat i el Sr. Àngel Lacalle, director de projectes de TV3, en representació de la Fundació Marató de TV3.
Com és tradicional, i sota el títol de Música Solidària, aquest concert de Santa Cecília es dedica a donar suport a alguna acció de caràcter humanitari. En aquest cas, l'escola s'ha adherit a la Marató que enguany dedica la seva campanya a la investigació sobre malalties neurodegeneratives.
Després de la presentació per part del director de l'escola, Sr. Carles Miró, i d'unes paraules d'agraïment del Sr. Lacalle, ha començat el concert amb una variada oferta musical a càrrec de professorat del centre i alguns col·laboradors.
Una Sonata en trio en sol menor de Vivaldi ha obert la sessió musical, interpretada magistralment per Xavier Blach i Katy Elkin, oboès barrocs, Meritxell Ferrer, fagot barroc i Esteban Mazer, clavecí. Tots quatre intèrprets són especialistes en música antiga i ha ofert una versió sòlida i expressiva d'aquesta coneguda sonata.
A continuació, la Mònica Pons ha interpretat al piano amb gran sensibilitat el Lied n. 3, opus 4, de Fanny Mendelssohn, compositora romàntica prodigiosa, fins ara eclipsada pel talent i la fama del seu germà Fèlix. Afortunadament, i gràcies a músiques com Mònica Pons, s'està recuperant la memòria de una gran quantitat de creadores del passat relegades a l'oblit per una societat de caràcter essencialment patriarcal.
El concert ha prosseguit amb l'actuació del professor Francesc Pareja i el seu fill Guillem Pareja, guitarra i violoncel respectivament. Han interpretat Après un rêve de Fauré i l'Ària (Cantinela) de Heitor Villa-Lobos. És un orgull que, com en altres casos, un exalumne de l'escola pugui actuar al costat dels seus professors i, encara més, del seu pare.
Dos preludis de Rachmaninov, interpretats amb excel·lent virtuosisme i qualitat de so de les mans d'Oriol Espuny, han continuat el recital. El mateix pianista ha acompanyat després el Nocturn n. 4 opus 186 de Kalliwoda, amb la Sara Bolaños a la viola, que n'ha ofert una acurada versió d'aquesta peça romàntica.
Marta Rodrigo ha cantat quatre de les Siete canciones españolas de Manuel de Falla, acompanyada al piano per Emili Brugalla. Impecable dicció i esplèndid caràcter.
Ha finalitzat el concert amb la Obertura Cubana, de Gershwin, en una versió per a piano a quatre mans, interpretada brillantment per Emili Brugalla i Vesko Stambolov.